Σάββατο & Κυριακή - ΚΛΕΙΣΤΑ
Κλείστε Ραντεβού
Healthy Recovery Φυσικοθεραπευτήριο Λευκάδα Slider

Υπηρεσίες

Healthy Recovery
Παροχές

Στο φυσικοθεραπευτήριο Healthy Recovery Ευαγγελία Συκιώτη στη Λευκάδα, που είναι ενεργό από το 2016, αναλαμβάνουμε περιστατικά με μυοσκελετικά προβλήματα, αθλητικές κακώσεις, νευρολογικές παθήσεις και φλεβολεμφικά προβλήματα. Το φυσικοθεραπευτήριο μας είναι εξειδικευμένο σε τεχνικές όπως:

Healthy Recovery Λευκάδα Φυσικοθεραπευτήριο Manual Therapy

Manual Therapy

Το Manual Therapy (Χειροκίνητη Θεραπεία) είναι ένα ειδικό κομμάτι της Φυσικοθεραπείας και χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση των νευρομυοσκελετικών προβλημάτων που προκαλούν πόνο στο ανθρώπινο σώμα. Χρησιμοποιούνται ειδικές τεχνικές κινητοποίησης των οστών, του νευρικού και μυϊκού ιστού, οι οποίες γίνονται εξ ολοκλήρου με τα χέρια. Βασιζόμενοι στον κλινικό συλλογισμό, εφαρμόζονται είτε ήπιοι χειρισμοί (mobilization) είτε πιο βίαιοι (manipulation).

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι κλάδος της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής κ χρονολογείται πριν από 4000 χρόνια. Στο δυτικό κόσμο πρωτοήρθε το 1700 μΧ. Έκτοτε έχουν γίνει έρευνες πάνω στο βελονισμο που αποδεικνύουν πως έχει αναλγητικη δραση, αντιφλεγμονώδης δραση και δραση πανω στο ανοσοποιητικό σύστημα και σε συστήματα σχετιζόμενα με το στρες. Αποδεδειγμένα ο βελονισμός είναι ένα χρήσιμο πρόσθετο εργαλείο που ενδείκνυται σε χρόνιο πόνο, στην αποκατάσταση μυοσκελετικων παθήσεων, στις κεφαλαλγίες, σε παθήσεις πεπτικού και αναπνευστικού συστήματος, στη γυναικολογία, σε ψυχικές διαταραχές ακόμα και σε αναστολή όρεξης/παχυσαρκία και σε προγραμμα απεξάρτησης καπνίσματος.

Healthy Recovery Λευκάδα Φυσικοθεραπευτήριο Βελονισμός
Healthy Recovery Λευκάδα Φυσικοθεραπευτήριο Μάλαξη μαλακών μορίων

Μάλαξη μαλακών
μορίων

Οι τεχνικές μαλακών μορίων με ειδικό εξοπλισμό βελτιώνουν την διαγνωστικές ικανότητες του φυσικοθεραπευτή καθώς ενισχύουν την αίσθηση και αντίληψη των μυοπεριτονιακών συμφύσεων και σκληρύνσεων και αποτελούν τεκμηριωμένες (evidence-based) τεχνικές ταχύτερης αποκατάστασης μυοπεριτονιακών παθολογιών, οξείας και χρόνιας τυπολογίας.

Healthy Recovery
Φυσικοθεραπευτήριο Λευκάδα

Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φυσικοθεραπείας. Συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Combination Taping

Το Combination Taping αποτελεί την πιο σύγχρονη και κλινικά εξελιγμένη μορφή συνδυαστικής περίδεσης. Βασίζεται στην πρακτική εφαρμογή και συνδυασμό 2 διαφορετικών τεχνικών περίδεσης, McConnell Taping και Kinesiology Taping. Βρίσκει εφαρμογή στον αθλητισμό για την αποκατάσταση και πρόληψη των κακώσεων όσο και σε παθολογικά περιστατικά στην καθημερινή πρακτική διαφόρων ειδικοτήτων για την καλύτερη πρόληψη και αποκατάσταση τραυματισμών.

Healthy Recovery Λευκάδα Φυσικοθεραπευτήριο Combination Taping
Healthy Recovery Λευκάδα Φυσικοθεραπευτήριο Λεμφική Μάλαξη

Λεμφική Μάλαξη

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα δίκτυο αγγείων που σκοπό έχει να μεταφέρει απόβλητα του μεταβολισμού των κυττάρων πίσω στο φλεβικό σύστημα. Στο δίκτυο αυτό, σε συγκεκριμένα σημεία παρεμβάλλονται αδένες που σκοπό έχουν να φιλτράρουν το λεμφικό υγρό. Οι τεχνικές λεμφικής παροχέτευσης σκοπό έχουν είτε να βοηθήσουν το πάσχον λεμφικό δίκτυο να μεταφέρει περισσότερο φορτίο πίσω στο φλεβικό σύστημα ή να μεταφέρουν το οίδημα προς τις υγιείς περιοχές όπου θα απορροφηθεί από το υγειές λεμφικό δίκτυο.